Kabar

Apa Efek Kahanan Molding Ing Proses Thermoforming?

Agustus 23, 2022

Operasi mbentuk saka macem-macem cara mbentuk utamané kanggo bend lan babagan sheet preheated miturut syarat predetermined dening nglamar pasukan. Syarat paling dhasar kanggo ngecor yaiku nggawe kekandelan tembok produk dadi seragam. Alasan utama kanggo kekandelan tembok sing ora rata saka produk yaiku: pisanan, tingkat peregangan saben bagean saka lembaran sing dibentuk beda-beda; kapindho, ukuran kacepetan mulet, yaiku, tingkat aliran gas saka extraction online lan inflasi utawa kacepetan obah saka jamur, clamping pigura lan wis mulet plunger. Pembentukan minangka proses penting liyane sawise pemanasan piring (lembaran), kalebu kontrol paramèter teknis sing penting kayata suhu mbentuk, tekanan lan kacepetan mbentuk.


Mesin Thermoforming Plastik Pembentukan Suhu

Sawise materi, jinis proses lan peralatan ditemtokake, suhu mbentuk minangka faktor utama sing mengaruhi kualitas produk, sing langsung mengaruhi kekandelan minimal, distribusi ketebalan lan kesalahan dimensi produk, lan uga mengaruhi elongasi lan kekuatan tensile produk. , lan malah mengaruhi kacepetan mbentuk. Mulane, iku kudu dianggep serius. Nalika sheet thermoforming digawe panas, mesthekake yen kabeh lumahing mbentuk digawe panas roto-roto lan setelan suhu cukup.


Miturut praktik, suhu cetakan paling apik yaiku suhu ing elongasi plastik maksimal. Yen kaku sing disebabake meksa ngecor luwih saka kekuatan tensile saka plastik ing suhu iki, sheet bakal banget deformed lan malah rusak. Ing wektu iki, suhu cetakan utawa tekanan cetakan kudu dikurangi. Suhu cetakan sing luwih murah bisa nyepetake wektu pendinginan lan ngirit energi, nanging bentuk lan stabilitas dimensi produk bakal dadi miskin, lan definisi garis bakal ala. Ing suhu cetakan dhuwur, reversibility prodhuk dadi cilik, lan wangun lan ukuran stabil. Nanging, suhu sing dhuwur banget bakal nyebabake degradasi resin lan warna materi. Ing proses produksi thermoforming nyata, ana interval wektu tartamtu antarane dadi panas lan mbentuk sheet, lan sawetara panas bakal ilang, utamané kanggo sheet tipis karo kapasitas panas tartamtu cilik. Suhu pemanasan lembaran kasebut relatif dhuwur, lan suhu pambentukan optimal sing umum ditemtokake liwat eksperimen lan produksi.


Kacepetan regangan raket banget karo suhu nalika lembaran dibentuk. Yen suhu kurang lan kapasitas deformasi sheet cilik, sheet kudu digawe dowo alon. Yen kacepetan regangan dhuwur diadopsi, suhu sajrone regangan kudu ditambah. Wiwit sheet isih radiates panas lan cools mudhun sak ngecor, kacepetan mulet saka sheet tipis umume luwih dhuwur tinimbang sheet kandel.

Mesin Thermoforming Plastik Tekanan Forming

Efek meksa ndadekake sheet deform, nanging materi nduweni kemampuan kanggo nolak ewah-ewahan bentuk, lan modulus lentur sawijining sudo karo Tambah saka suhu. Ing suhu cetakan, mung nalika stres sing disebabake tekanan ing materi luwih gedhe tinimbang modulus elastis materi ing suhu kasebut, materi kasebut bisa deformed. Yen tekanan sing ditrapake ing suhu tartamtu ora cukup kanggo ngasilake elongasi materi sing cukup, cetakan bisa dibentuk kanthi lancar mung kanthi nambah tekanan cetakan utawa nambah suhu cetakan. Amarga modulus elastis saka macem-macem bahan beda-beda lan beda-beda gumantung ing suhu, tekanan cetakan beda-beda karo jinis polimer (kalebu bobot molekul relatif), ketebalan lembaran lan suhu cetakan. Umumé ngandika, plastik karo rigidity chain molekul dhuwur, bobot molekul dhuwur lan kelompok polar perlu meksa ngecor dhuwur.


Saliyane pengaruh suhu cetakan, suhu cetakan lan efek gambar, akurasi produk rampung saka bagean thermoformed utamane gumantung saka tekanan cetakan efektif ing antarane bagean thermoformed lan cetakan.


Tekanan cetakan umum kanggo cetakan (jamur lanang): 0.2-0.3mpa kanggo bagean cetakan gedhe; Bagean cilik nganti 0.7MPa. Kanggo ngecor vakum, meksa ngecor kurang lan utamané gumantung ing tekanan atmosfer. Ing elevasi 0, nalika pompa vakum berkualitas tinggi digunakake, tekanan cetakan bisa nganti 1 MPa.


Wiwit meksa kui dening vakum padha karo prabédan meksa antarane meksa atmosfer ing sisih siji saka materi ngecor lan vakum kui ing sisih liyane, meksa ngecor gumantung ing tekanan online lan gelar sealing. Mulane, sanajan pompa vakum sing paling apik digunakake, tekanan cetakan bakal terus suda kanthi nambah ketinggian.

Mesin Thermoforming Plastik Kacepetan mbentuk

Alasan utama kanggo kekandelan tembok sing ora rata saka produk yaiku: pisanan, tingkat peregangan saben bagean saka lembaran sing dibentuk beda-beda; kapindho, ukuran kacepetan mulet, yaiku, tingkat aliran gas saka extraction online lan inflasi utawa kacepetan obah saka jamur, clamping pigura lan wis mulet plunger. Kacepetan mbentuk nuduhake kacepetan drawing saka piring (sheet). Nambah kacepetan mbentuk bisa nyepetake siklus mbentuk lan migunani kanggo nambah produktivitas. Nanging, kacepetan mbentuk sing gedhe banget bakal mengaruhi kualitas produk. Umumé ngandika, kacepetan drawing dhuwur ono gunane kanggo mbentuk dhewe lan shortening wektu siklus, nanging drawing cepet asring nimbulaké kekandelan tembok saka cekung lan cembung bagean prodhuk dadi banget lancip amarga aliran boten cecek; Nanging, yen mulet banget alon, kapasitas deformasi sheet bakal suda amarga cooling gedhe banget, lan produk bakal retak.


Tumindak cetakan didorong dening tekanan hidrolik, tekanan udara utawa motor. Sajrone panas mbentuk, piring plastik (lembar) bakal digawe dowo lan deformed ing meksa utawa plunger. Kacepetan peregangan materi beda karo kacepetan mbentuk. Kacepetan mlaku saka jamur bisa dikontrol dening tingkat, lan mode cepet pisanan lan alon mengko umume dipilih. Kacepetan tumindak cetakan kudu cocog karo kacepetan pra-mulet. Yen tumindak banget alon, suhu piring bakal suda, sing ora kondusif kanggo mbentuk, lan yen tumindak cepet banget, piring bisa ambruk. Kanggo lembaran kanthi kekandelan tartamtu, suhu pemanasan kudu ditingkatake kanthi bener lan kacepetan mbentuk sing luwih cepet bakal diadopsi.


Informasi dhasar
  • Taun ngadeg
    --
  • Tipe Bisnis
    --
  • Negara / Wilayah
    --
  • Industri Utama
    --
  • Produk utama
    --
  • Wong sing sah
    --
  • Total karyawan
    --
  • Nilai output taunan
    --
  • Pasar Ekspor
    --
  • Pelanggan Makarya
    --

Kirimake priksaan sampeyan

Pilih basa liyane
English
Afrikaans
አማርኛ
Azərbaycan
Беларуская
български
বাংলা
Bosanski
Català
Sugbuanon
Corsu
čeština
Cymraeg
dansk
Ελληνικά
Esperanto
Eesti
Euskara
فارسی
Suomi
Frysk
Gaeilgenah
Gàidhlig
Galego
ગુજરાતી
Hausa
Ōlelo Hawaiʻi
हिन्दी
Hmong
Hrvatski
Kreyòl ayisyen
Magyar
հայերեն
bahasa Indonesia
Igbo
Íslenska
עִברִית
Basa Jawa
ქართველი
Қазақ Тілі
ខ្មែរ
ಕನ್ನಡ
Kurdî (Kurmancî)
Кыргызча
Latin
Lëtzebuergesch
ລາວ
lietuvių
latviešu valoda‎
Malagasy
Maori
Македонски
മലയാളം
Монгол
मराठी
Bahasa Melayu
Maltese
ဗမာ
नेपाली
Nederlands
norsk
Chicheŵa
ਪੰਜਾਬੀ
Polski
پښتو
Română
سنڌي
සිංහල
Slovenčina
Slovenščina
Faasamoa
Shona
Af Soomaali
Shqip
Српски
Sesotho
Sundanese
svenska
Kiswahili
தமிழ்
తెలుగు
Точики
ภาษาไทย
Pilipino
Türkçe
Українська
اردو
O'zbek
Tiếng Việt
Xhosa
יידיש
èdè Yorùbá
Zulu
العربية
Deutsch
Español
français
italiano
日本語
한국어
Português
русский
简体中文
繁體中文
Basa saiki:Basa Jawa